Suomen historian suurin tietovuoto

Suomen historian suurin tietovuoto

Ylilauta.fi-sivustolle on vuodettu taas vähän ikäviä tietoja. Tällä kertaa kyseessä on noin puolen miljoonan suomalaisen sähköpostiosoitteet. Tietojen vuotaja on luvannut toimittaa myös sähköpostiosoitteet, kunhan saa ne purettua.

Mistä osoitteet ovat?

Nyt voidaankin sitten taas ruveta miettimään mistä kyseiset sähköpostiosoitteet ovat peräisin. Nopealla tarkastelulla joukosta löytyy paljon sähköpostiosoitteita jotka ovat ainakin 2000-luvun puolivälistä. Sen lisäksi listalla on myös nykyisten kansanedustajien @eduskunta.fi-sähköpostiosoitteita.

Joko kyseessä on jonkin hyvin suositun suomalaisen verkkopalvelun käyttäjälista, tai monesta eri lähteestä koottu lista. Ensimmäinen vaihtoehto vaikuttaa todennäköisemmältä, varsinkin jos tiedot esiin kaivanut henkilö pystyy myös toimittamaan kyseisten tilien salasanat.

Mitä nyt pitäisi tehdä?

Koska salasanat eivät vielä ole julkisia, kannattaa mielestäni käydä nopeasti tarkastamassa löytyvätkö omat tiedot listalta ja käydä vaihtamassa sähköpostin salasana.

Joku varmasti tekee tarkistamista varten skriptin, mutta sitä ennen tiedoston voi ladata täältä: http://ylilauta.fi/b/res/4608503.html

PÄIVITYS: Ylilaudalta on poistettu kaikki aiheeseen liittyvä keskustelu. Sivustolla on myös merkintä, että poliisi on ottanut yhteyttä. Nyt siis omien tietojen tarkistaminen on mahdotonta ja salasanat ja sähköpostiosoitteet jäävät ainoastaan rikollisten hyödynnettäviksi.

PÄIVITYS2:

PÄIVITYS3:
Testaa oletko listalla: http://naamapalmu.fi/emaildump/

One thought on “Suomen historian suurin tietovuoto

  1. Pingback: Aiheita

Leave a Reply